Camille Ringoir

Geboren 9 maart 1993 in Aalst, in het OLV Ziekenhuis – Woonplaats New York

Camille Ringoir, topmodel en onder contract bij IMG Models London en IMM. Fotografiebureaus waar zij mee samenwerkt zijn o.a. Chuan Do en Frey, Liz Ham en Petrovksy en Romone. Ze werkte al voor toonaangevende magazines (Elle Magazine US, België, France, Marie-Claire,…) en grote merken zoals Natan in België en Tom Ford Beauty, L’Oréal, Pantène etc.

VOORAF
Ik contacteerde Camille via Instagram en op mijn naïeve vraag: “waar en wanneer spreken we af?” was haar nuchtere antwoord: “Hi, wij zitten ’t meest van de tijd in een andere tijdzone en ik zal pas binnen twee maanden terug in België zijn.”…
Interview I Aalst 10 mei om 19.42u I New York 10 mei om 13.42u

——————–

GESPREK
Dag Camille, de vraag is saai maar handig: “Waar en wanneer ben je geboren?”
Ik ben geboren in Aalst op 9 maart 1993 in het OLV ziekenhuis. Onze moeder wilde heel graag Franse voornamen voor mijn jongere zusje en mij: we heten Camille en Justine. 

Welke plek in Aalst koester jij het meest?
Het huis waar ik opgegroeid ben, in de Nestor De Tièrestraat en het huis van ‘mamie’, mijn oma, waar ik massa’s pannenkoeken gegeten heb, zijn me heel dierbaar. En heel fijn was de markt op zaterdagmorgen!
Hier in New York vind ik het nog steeds zalig om hier ook op zaterdagochtend naar de Union Square Greenmarket de markt te kunnen gaan.

Ik heb veel fijne herinneringen aan Aalst. Als ik met iemand over mijn jeugd praat, vertel ik altijd hoe blij ik ben dat ik in zo’n omgeving kon opgroeien. ‘Zo’n omgeving’ is een kleine stad met liefhebbende mensen, met een goeie dosis zelfspot! Hoe ouder ik word, hoe meer ik besef hoe belangrijk die twee zijn.

Welke locatie in Aalst toon jij aan wie Aalst nog niet kent?
Ik neem iedereen mee naar de Grote Markt, dat is dicht bij mijn ouderlijke huis. Daar ging ik laatst naartoe met mijn vriend, Milos Raonic die Canadees is en met mijn vriendin/buurvrouw in New York, Chelsey Weimar, zij is Nederlandse.
Als ik foto’s toon van onze grote markt zeggen Amerikanen regelmatig “looks like a movie set”. Urenlang op het terras van de Borse van Amsterdam zitten kletsen met vrienden en familie en genieten van het uitzicht, is zalig.

Je was heel sportief toen je jonger was. Welke sporten beoefende je? Doe je dat nu ook nog ?
Wel, ik heb als kind een heel goeie sportieve basis meegekregen. Ballet volgde ik in de Werf, tennis speelde ik bij Tennis 2000, ik reed te paard, was van een zwemclub, volgde dictie-lessen op zaterdagochtend, speelde toneel en ging ook nog naar Chiro Sjaloom ’s zondags. 
De tennislessen komen super van pas, nu ik samen ben met een pro tennis player. Ik haal zijn niveau niet (haha) maar ‘k vind het ontzettend fijn om samen te spelen en om de wedstrijden van dichtbij te volgen. 
Ik moet voor mijn job ook echt ‘in goeie shape’ zijn, daarom doe ik aan boxing en pilates, 5 keer per week. 

Je tekende op je dertiende een contract bij het modellenbureau Dominique Models. Hoe verliep dat allemaal?
Ik bracht veel tijd door in Knokke waar mijn meter woont, dat doe ik nu ook nog. In een supermarkt sprak een agent van Dominique Models mijn moeder aan om te vragen of ik al model was. Ik was toen heel verlegen en het kwam nog niet eens niet bij me op dat zo’n jobs in de fashion industry bestonden. Een maand nadat ik bij Dominique models had getekend, werd ik de jongste Belgische ooit die op haar 13de een wereldwijd contract aangeboden kreeg van IMG models (het bureau van Gisele Bündchen, Kate Moss, Gigi Hadid e.a.). 

Sinds enkele jaren woon je in New York. Hoe bevalt jou het leven daar?
Ik ben een fiere Aalstenaar maar ik ben blij, voor mijn persoonlijke ontwikkeling, dat ik mijn vleugels heb kunnen spreiden en nieuwe manieren van leven heb kunnen ontdekken.  Want hier in New York kom je jezelf écht wel tegen! Daardoor heb ik geleerd, tot wat ik in staat ben en hoe sterk ik ben. Er zijn in New York enorme mogelijkheden op professioneel en op sociaal vlak. Maar iedereen is hier getalenteerd en ambitieus en het privilege te hebben met bijzonder boeiende mensen te kunnen samenwerken, dat is iets waarvoor ik heel dankbaar ben.

Wie is inspirerend voor jou als rolmodel?
Ik vind Annie Leibovitz een topper, en niet enkel omdat ze mijn buurvrouw in New York is haha. Zij fotografeert en doet moeite om zich te connecteren met de persoon die ze fotografeert. Plus ze blijft trouw aan haar eigen stijl in dit digitale tijdperk. 

Vorige week, op het prestigieuze Met Gala zat ik tijdens het dinner naast Lauren Bush (kleindochter van B.) en Vera Wang, modeontwerpster. We hadden die avond samen de meest interessante gesprekken.
Veel werelden komen ook samen in New York en dat is inspirerend. Ik kan New York het beste omschrijven als een grote stad die toch klein kan aanvoelen. Ik loop mensen tegen het lijf die ik ken, heb er mijn vaste koffiespots, etc. Nog altijd, als ik land op JFK Airport, voelt het aan als thuis. ‘Home away from home but it’s still a home’ :).

Sinds enkele jaren is er nog een meisje uit Aalst dat in je voetsporen volgt: Emma Saerens. Kennen jullie elkaar of kruisen jullie wegen soms?
Ik heb haar nog niet ontmoet maar het is fijn dat er nieuw talent is! Zeker iemand met dezelfde roots; ze zal in elk geval al de juiste nuchterheid hebben om het ver te schoppen in deze wereld! Ik wens haar al veel succes toe! 

Heeft het modellenwerk je visie of je leven veranderd?
Ik had nooit durven dromen over het leven dat ik nu heb. Ik ben opgegroeid in de modewereld, het heeft me laten openbloeien. Ik kan overal ter wereld mijn mannetje staan, ik heb de kans om mijn talen te oefenen: Nederlands, Engels, Frans, Duits en sinds kort ben ik Servisch aan het leren, omdat mijn vriend zijn roots daar liggen.
Ik kan eigenlijk met iedereen overweg, met mensen uit alle lagen van de bevolking, uit andere culturen, met andere talen.

Hoewel ik het fijn vind om me op te kleden, in een galajurk en handen te schudden met wie beschouwd wordt als de ‘high society’. Maar het is nog altijd even fijn om in mijn jeans, mijn haren in een knotje met mijn mama naar de markt te gaan op zaterdagmorgen, of met mijn nichtjes aan het strand te spelen. De liefde voor de kleine dingetjes die het leven mooi maken, zal er niet uitgaan. En dat vooral, is een gave die ik door de mensen in Aalst met de paplepel binnengekregen heb. 

Wat doe je ’t liefst of het méést, als je wat dagen vrij hebt?
Het liefst zou ik elke dag spenderen met de mensen die ik graag zie: mijn mama, mijn zus, mijn vriend, mijn kleine nichtjes en de rest van mijn familie. Maar mijn job en al het reizen laten dat niet altijd toe. Als ik vrij heb, vlieg ik mijn vriend achterna, om hem te steunen trouw of kom ik tijd spenderen met mijn familie in Aalst of Knokke. 

Wat zie jij jezelf graag doen binnen 20 jaar?
Hmm, dan ben ik nog maar 46. Ik ben altijd al ondernemend geweest, dus ik denk dat ik nog wel wat avonturen zal aangaan. En ‘most importantly’, zie ik mijzelf dan ook als mama en met een familie. 

Welke kanalen/media gebruik je het meest om contact te houden met je familie, vrienden en je zakelijke contacten?
WhatsApp & FaceTime. Instagram om op de hoogte te blijven wat zakelijke contacten aan het doen zijn. Maar voornamelijk WhatsApp & FaceTime (every day). 

Dankjewel Camille, voor je tijd en dit fijne interview. Kan ik jou nog een superslimme beauty-tip ontfutselen?
Haha, ik neem altijd een potje vaseline jelly mee. Ik smeer daar wat van op mijn lippen, jukbeenderen en ogen. Et voila, je hebt instant een gezonde ‘glow’. Heel veel water drinken en zonnecrème smeren, dat ook!

Camille: “Leen, ik vind deze Aalst site een super idee en wens je alle succes toe! Zeker als girlboss!”

——————–

Camille Ringoir  l  10 mei  l  België 16u / New York 10u